Meny

Hem

Personlarm

Bevakningstjänst

Säkerhetsdörrar

Spendanalys

Modeaccessoarer

Best Way Network

På denna webbplats hittar du intressant information som rör säkerhets- och nätverksfrågor.

Säkerhetsdörrar

Säkerhetslösningar

Alltfler privatpersoner och företag väljer att installera säkerhetsdörrar som ett extra skydd för hemmet eller verksamheten. En bra och ny säkerhetsdörr försvårar nämligen dels inbrott, men skyddar mot betydligt fler faror än enbart ovälkomna gäster. För det första kan en säkerhetsdörr hindra att eld sprider sig om det skulle börja brinna och för det andra fungerar det även som en bra ljuddämpare, då den kan isolera ljud både inifrån och utifrån. Dessutom behöver en säkerhetsdörr inte förstöra estetiken, då det i dagslägen finns både snygga och fungerande ytterdörrar som ökar säkerheten för bostaden eller företaget. Personer som bor i lägenheter är ofta relativt vana vid säkerhetsdörrar, men lika vanligt är det inte för husägare.

En säkerhetsdörr i stål eller trä?

Många tror att det krävs en ståldörr för att skydda mot ett inbrott, men faktum är att även skyddsdörrarna i trä håller minst samma mått. De flesta tillverkarna kan erbjuda dörrar både i stål och trä, beroende på vad kunden är ute efter, men det har blivit allt vanligare att återförsäljarna rekommenderar trädörrarna. Det beror på att de fyller precis samma funktion som ståldörrarna, men som är ett trevligare alternativ till hemmet. En säkerhetsdörr i trä har en mer komplicerad konstruktion, då den till exempel innehåller förstärkningar i stål på insidan, men har en yttre fasad helt i trä.

Varför ska man välja en säkerhetsdörr?

En normal dörr är väldigt enkel att bryta sig igenom, då det kan ske på endast ett fåtal sekunder. En säkerhetsdörr däremot försvårar ett inbrott avsevärt för tjuven eftersom att den är svårare att bryta upp och orsakar betydligt mer ljud under inbrottsförsöket. Dessutom är det ett ypperligt brandskydd som kan hindra elden från att sprida sig mer, samtidigt som den isolerar ljudet från grannarna. En säkerhetsdörr har helt enkelt tre starka fördelar i jämförelse med en vanlig dörr.

Simpleton on a Diet Theme - Best Way Network