Meny

Hem

Personlarm

Bevakningstjänst

Säkerhetsdörrar

Spendanalys

Modeaccessoarer

Plasmaskärning

Renovera

Best Way Network

På denna webbplats hittar du intressant information som rör säkerhets- och nätverksfrågor.

Våra partners

Clarholms

Plasmaskärning

Plasmaskärare använder man för att skära genom material av elektriskt ledande karaktär. Det skiljer sig åt från en annan populär metod, nämligen laserskärning. Det kan handla om metaller som aluminium, mässing, koppar samt stål. Områden där plasmaskärning ofta används är bland annat inom svetsning, biltillverkning och -reparation samt inom industrier, för att nämna några. En av de främsta anledningarna till att plasmaskärning används flitigt är den låga kostnad processen innefattar samtidigt som det ger ett utmärkt resultat.

5g

Så fungerar plasmaskärning

Själva grunden när det kommer till plasmaskärning är den elektriska kanal som skapas för att leda joniserad gas. Det är helt enkelt plasma från skäraren som leds genom materialet som ska tillskäras, vilket i sin tur blir till en elektrisk krets som leds tillbaka direkt till skäraren via en så kallad jordningsklämma. En komprimerad gas eller tryckluft behövs för att åstadkomma reaktionen. Inne i den komprimerade gasen skapas en slags ljusbåge mellan det beskurna materialet och skärelektroden. Ljusbågen är så pass het att den hettar upp och smälter sig igenom den elektriskt ledande metallen som ska bearbetas.

Plasmaskärning är en särskilt fördelaktig metod för att skära alla typer av metaller. Handhållna skärare har kapacitet att ta sig igenom närmare 40 mm kraftig stålplåt och datorstyrda plasmaskärare klarar av att skära igenom uppemot 150 mm tjocka metaller.

Simpleton on a Diet Theme - Best Way Network