Meny

Hem

Personlarm

Bevakningstjänst

Säkerhetsdörrar

Spendanalys

Modeaccessoarer

Best Way Network

På denna webbplats hittar du intressant information som rör säkerhets- och nätverksfrågor.

Personlarm

larm

Personlarm är något som vanligtvis används inom organisationer där personalen jobbar ensamma, oavsett om det gäller arbete på heltid eller vid enstaka tillfällen. Det beror på att den arbetande personalen då är särskilt utsatt ifall de skulle råka ut för något eller om situationer skulle uppstå då akut hjälp behövs. Personlarmet är därför en trygghet som gör det möjligt för en ensam person att snabbt och enkelt kunna larma om hjälp om personen upplever hotfullhet eller råkar ut för en olycka.

Hur fungerar personlarmet?

Ett personlarm fungerar genom att personen som anser sig behöva hjälp trycker på larmknappen som finns på personlarmet. Då skickas information till en larmcentral om vem det är som befinner sig i fara, men också information gällande om var personen befinner sig någonstans. I samband med det startas dessutom ett samtal via personlarmet, där larmcentralen kan ta del av vad det är för incident som har uppstått, hur det har gått till och slutligen i vilket tillstånd den nödställde befinner sig i.

Därefter utgår larmcentralen efter två punkter. Den första gäller händelseförloppet och hur allvarlig situationen anses vara och därefter arbetar de efter en förutbestämd larmplan, som då blir punkt nummer två. Larmplanen finns till för att garantera och säkerställa att det är rätt insatser som används för den specifika situationen. Personlarmen är sammanfattningsvis utrustade med funktioner som larmknapp, GPS, högtalare och mikrofon.

Inom vilka områden används personlarm?

Det finns flera olika typer av personlarm att välja mellan, men de flesta larmsystemen är anpassade för flera olika yrkesområden. Exempel på yrkeskategorier där personlarm bör användas är alla yrken där pengahantering förekommer, vid alla de skiftarbeten som sker inom industrier och slutligen vid arbete på myndigheter eller inom socialtjänsten. Även personal som jobbar på andra arbetsplatser där det finns risk för aggressiva personer bör ha ett personlarm. Sammanfattningsvis är det viktigt att se till att använda personlarm vid alla typer av ensamarbete.

Simpleton on a Diet Theme - Best Way Network